Äntligen en dag med Sockan igen

Efter en lång tid fick jag träffa Sockan igen.

Fotboll för dagen: Imorse var jag och sökte fotbollsskor i hela stan, minsta storleken börjar vid 39, som är typ 2 storlekar för stort för mej. Ingen framgång med skorna då alltså, och detta leder i sin tur till "småpanik" eftersom jag vägrar spela med mina skor som jag har nu. Får konstiga skavsår in i foten av dom, typ svarta fäckar i foten som värker tillräckligt för att förstöra min träning. Nu gäller det att fundera om det läns att beställa via nätet, men vet inte vilken storlek så det har sin nackdel..

Hockey för dagen: Jo, Sport hade match mot K-Vantaa, vann 5-2. Annorlunda hockey idag, men skönt med 3 poäng. Hoppas på att Pahkala ska få komma tillbaka snart, men det lär ta tills play offsen börjar. För att inte tala om Pernaa, han skulle också få ta sina friska kroppsdelar till isen, och ta sin position i laget. Tycker stämningen är bra i hallen nu, efter att den en tid var lite sämre. Man får upp humöret på matcherna nu då man märker att publiken står bakom.

Så, till själva kvällen. Har haft kul idag, även fast jag gjort vanliga saker, men det är väl det som i slutändan är att "leva livet". Direkt efter hockeyn hoppade jag av vid Silveria. Satt och väntade på Sockan, Tobbe och Sami i en halvtimme. Så bowlade vi i en timme. Sami var säkert glad eftersom de fick med någon som var sämre än honom! :D Så blev vi skjutsade hem till Sockan, spelade rock band ganska länge.


Tobbe som var kung på bowling idag,

Rock band bilder, haha! De är väldigt suddiga de med, men det får väl duga (:


Sami käkar upp micen

Efter nån timmes spelande blev det dags för hemfärd. Lat som jag är orkade jag inte gå, så det blev att ringa efter skjuts. Som tur var Jonas på väg ut, så han orkade komma och slänga hem mej på samma, så jag slapp gå.



Dags att sova allihop,

Moment som lyckats fastna

Tänkte sätta in några bilder som är tagna med telefon, typ som en liten sammanfattning av vintern hittills.
Kvaliteten är inte den bästa, rörelse och telefon går inte riktigt ihop..

Men, en dag i januari började iaf pulksäsongen. Invigde med Emma, Ida & Wille, fast jag nog var och tjuvstartade med Sockan en dag i Vasa.. Så det var väl invigning för Vörås pulkåkning då istället.



Med djupfrysta fingrar försökte jag fånga alla på en och samma bild, med resultatet:



Mer pulka. På samma gång ska ja passa på att nämna en annan gång då vi var ute med Julia, Wille, Lundin & Andreas. Var helt såld för norrskenet vi såg den natten, herregud, kan inte säga annat än att jag får vänta länge före jag får se något så vackert igen. Verkligen maffigt :)



Så, längre in i vintern var det dags för skidning med skolan. Fast i slutet tröttnade jag och Wille så vi tog en pulka och gick upp för slalombacken istället. Kul jumppatimme det!



Så kommer vi fram till dagarna i Vörå då det snöade oavbrutet, flera lass snö från himlen kom ner på en och samma gång. Detta gillar vi internatselever, men hädanefter tror jag vi inte ska öppna dörren för oinbjudna gäster.. Resultatet av att vi gjorde det en gång, blev flera plastpåsar med snö utspridda i lägenhet, som vi var tvungna att moppa upp för det lämnade så mycket vattenpå golvet... Vi tackar Jeppe&Röni :p


Härlig morgon för en gångs skull


Sockan, Erro, Ronja - Ylläs 09

Igår var det pulkåkning för hela slanten på kvällen. Jag och Wille fick med oss Ida och Emma, så bar det av till slalombacken. Hade väldigt kul, var där till en kanske 11-tiden. Så kom vi tillbaks, och äntligen kunde ett avsnitt gg ladda med våra tröga nät, och så blev det sovdags.

På dan hade vi träning med nya tränarn på skolan också.

Steg upp med Ida 10-tiden, åt plättar till morgonmål. En väldigt mysig morgon, för vi behövde inte skynda oss, och så hade vi sovit en lång natt! :)

Idag blir det kanske stan, om jag orkar. Ska se om det blir nån träning, troligtvis inte. Min vän Ida sprang just iväg på matt-test, ett test som de flesta idrottselever gör. Upptäckte just att ljudet på datorn har hakat upp sig så man måste installera om det, ingen kul upptäckt.



En helt från ämnet avvikande sak, som jag tycker är otroligt upprörande, är Karlebys planering av skärgården. I en del av staden, så finns ett område med villor. Så nu har stadsstyrelsen bestämt att en ö, Brudskär ska bli bostadsområde. Jag vet inte varifrån de fick idén ens, men det går en grusväg ut till ändan. Först skulle de bygga en cykelväg längs med ena sidan stranden, så den skulle gå på folks bakgårdar.

Lyckligtvis gick denna tanke inte igenom, men, tanken med cykelväg hänger kvar. Vägen ska breddas OCH höjas med en meter. Så nu tvingas alla som äger tomtar höja den med minst en halv meter, vilket är ett grymt jobb och pengakrävande. Dessutom ska alla hus dras till samma vattensystem, som kostar det också. Så ska man ännu ha ett hus som är vinterbonad, så man ska bo där året runt. Sjukt va dumt.

Detta ska ske år 2017, då hyran går ut på tomterna. I praktiken betdyer det att tomterna kommer säljas till rikemannafolk, så de kan höja tomten, och ännu bygga fina hus på. Så folket som bor där blir "utkastade", bara för att staden bestämde att det skall bli fina hus på fina ställen där, hav nära.
 
Gissa hur de känner sig som har haft en sommarstuga där hela livet, ett härligt ställe. Så nu plötsligt tvingas de ge upp sin tomt så där bara, för att styrelsen bestämde det.

Tycker det är helt dumt hur de kan bestämma så där bara, och de som bor där har ingen rätt att säga till nånting.

-32 grader i Vörå!

Skoldag idag, kom för sent med Hakala till träffen med nya tränarn. Slutade så vi fick två timmar hål, fram till maten, så då somnade jag när vi kollade Public Enemies. Så hade vi 3 timmar i rad, har inte hunnit tänka så långt ännu att skolan verkligen har börjat.

Var till butiken i -32 grader och pantade flaskor, plus lite köp av morgonmål för imorgon. Nu blir det nåt avsnitt gg ifall internet tillåter, det är inte bland dom bästa här.. Är fortfarande trött så kommer troligtvis somna igen snart.

Är inte så pigg på skolstarten, men ändå rätt så kul att se och umgås med vänner igen. Alltid någonting positivt med internat, men själv ser jag många negativa saker också i det.

Tänkte på att färga håret ikväll, bara lite slingor. Blir ju ljust då, och nu just trivs jag bättre i mörkt men får se. Då blir det dags att ändra till typ orange-head istället för red-head. Vi får väl vänta och se hur lat jag är (otroligt lat skulle jag själv uttrycka det just nu)..


Onsdag och sista lovdagen

Snart börjar det kännas på riktigt att skolan börjar. Har varit så skönt med nästa 3 veckor paus nu, även fast det har varit lite väl kallt ibland. Nu blir det tillbaka till skolan, och nästa vecka börjar tunga träningar med ny tränare. Det blir intressant, men jobbigt att vi ska börja med två timmars prat kl. 8 på morgonen, med den nya tränarn. Dessutom har vi flickor iaf bättre möjligheter nu att få upp ögonen på landslagstränare, för han har tränat såna lag.

Ska försöka få upp feelisen med lite bra musik så jag orkar vara på bra humör idag.

cya,

Verkligen snart botten

Typisk helgdag, sov bort halva dagen av ren lathet. Så träning som inte gick mycke bättre än morgonen..

Nu har jag iaf inget att göra. Var sur efter träningen så hoppade i badet, och jag kan nästan lova att jag satt där i 2 timmar. Var väldigt skönt för musklerna, eftersom dom fortfarande är sjuka efter lördagens futsal.

Imorgon har jag öppen dag, ingen aning vad som händer. Ska kanske ta mej till stan på gym en sväng, om musklerna tillåter. Får väl bara lov att njuta av den sista dagen på jullovet, som jag mer än gärna skulle förlänga med ett hundratal timmar. Är inte alls på hugget för skola nu så.

Ganska hoppiga saker där, tänker inte riktigt mycke ikväll så får bli hur det blir. Sökte igenom den gamla datorns bilder, och hittade en del mer intressanta :)





Vi får bara hoppas på bättre dagar helt enkelt, idag var inte precis någon bra dag.
Hoppas jag blir lite mindre lat i framtiden så jag sku orka uppdatera oftare. Men dom som känner mej är väl medvetna om att såna förändringar inte sker lätt!

Nu efter ett avsnitt Gossip Girl ska jag äntligen sova.
(Förresten lärde jag mej skriva pingvin idag på facebookiska, ni vet chatten. <(") Så där ja!)

take care,

Typisk årskoll

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Halvflyttade till vörå, spelade fotboll på FM-nivå för juniorer

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag minns dom inte mer

Dog någon som stod dig nära?
nej, men jag trodde nästan så några minuter

Vilka länder besökte du?
Norge - älskade det!
Spanien - kanarieöarna förra nyåret

Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Norge, hela den tiden jag upplevde där, så underbart
Södern då förstås,

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Jag minns aldrig datum, men 3.7, då vi flög till Norge och hela den tiden började

Vad var din största framgång 2009?
Ingen aning

Största misstaget?
Att inte missa flyget hem från Norge

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Skadat vristerna ett par gånger, knäna ett antal gånger också, och så vanliga förkylningar & feber

Bästa köpet?
Allting man hittar på rea :)
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Har varit rätt så pank, men kläder säkert,

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Norge

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Poker face,

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Oj, i början var jag nog gladare tror jag

Vad önskar du att du gjort mer?
Tjänat pengar och gjort impulsiva saker, dom blir man alltid glad av

Vad önskar du att du gjort mindre?
Sovit på sommarlovet? Men de hör ju i pincip till..

Hur tillbringade du julen?
Hos mommo&moffa,

Blev du kär i år?
njaa

Har du sagt "Jag älskar dig" till någon?
Jepp

Favoritprogram på TV?
oth&gg

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Kan bra hända

Bästa boken du läste i år?
Minns inte, kanske nån En prinsessas dagbok

Största musikaliska upptäckten?
Ingen aning, lyssnar på allt

Något du önskade dig och fick?
Rätt så mycket, poolen saknar jag ännu dock..

Något du önskade dig men inte fick?
Jepp, många så att säga "djupare" saker också

Bästa julklapp?
Kanske ändå en resa till södern, men pengarna var inte dumma dom heller..

Årets bästa film?
Har sett för många på internatet för att peka ut en bra :)

Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Blev väckt av min moster, fick morgonmål på sängen av henne. I Norge då, hos henne och hennes kompis, åkte iväg en bit mot Oslo, fick shoppa i Norges största shoppingcenter, och så fick jag god mat då vi kom hem. Så tror jag vi kollade nån film med Miia, Sara & Evis på kvällen, facebook och så sova :) En sak måste jag bara nämna var att mina pengar hade tagit slut, så jag ringde pappa och sa han måste sätta in pengar åt mej då. Så gick han bara med på det utan att nämna något. Efter några timmar ringde han och berättade att han insåg att 13.7 är ett datum som borde ha någon speciell mening, men han måste fundera en stund för att komma på att det var min födelsedag... Great dad!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En till resa till Norge

Hur skulle du beskriva din musikstil år 2009?
lyssnar på allt

Vad fick dig att må bra?
Det att jag fick tala med vissa om allt

Vilken kändis var du mest sugen på?
nate

De bästa nya människorna du träffade?
väldigt många, internatsmänniskorna speciellt :)
Dom i Norge var inte heller så dumma,

Största förändringen hos dig själv?
Jag har väl börjat se saker både mer invecklat och enklare på samma gång. Vissa saker kan jag bara hoppa över utan att bry mej, medan jag ibland söker en annan lösning fast den rätta finns framför näsan, och då vet jag inte längre vilket som stämmer..

Hur firade du nyår?
Med vänner

Det bästa med år 2009?
Norge helt klar, men det att jag många gånger har känt mej lycklig
 


RSS 2.0